Ziua Portilor Deschise la Politia Sibiu

Hila Ovidiu

Politistii sibieni si-au deschis luni portile pentru toti scolarii care au vrut sa le treaca pragul. Mai bine de 100 de scolari au putut sa ii cunoasca pe cei de la interventii speciale, sa le urmareasca demonstratiile sau sa faca primii pasi spre a urmari infractorii alaturi de cei de la Criminalistica. Actiunile dedicate Zilei Politiei Romane vor continua si marti. Mai bine de 100 de scolari au avut ocazia sa viziteze luni sediu Politiei Sibiu cu ocazia Zilei Portilor Deschise.
Prima oprire a fost chiar in holul IPJ Sibiu unde elevii au putut vizita o expozitie de costume de politisti vechi de cateva sute de ani.
Urmatoarea oprire a fost cea de la masina de interventii a „mascatilor”.
Vizitatorii au fost apoi condusi catre Serviciul Criminalistic unde au aflat cum se iau amprentele si care sunt obiectele folosite la fata locului.
Un alt punct de maxima atractie a fost detectorul de minciuni.
Evenimentele sunt organizate cu ocazia Zilei Politiei Romane care in acest an aniverseaza 194 de ani de la atestarea documentara. Ziua Politiei Romane se sarbatoreste in fiecare an pe 25 martie de Buna Vestire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul, peste media pe tara la rata promovarii simularii de bacalaureat

Putin –este 40 la suta dintre elevii de clasa a XII-a au reusit sa ia nota de trecere la examenul de bacalaureat. Chiar si asa notele sibienilor sunt peste media pe tara. Printre cei de clasa a XI-a doar 25% au reusit sa promoveze. Ei insa au o scuza. Mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro