Ziua Apei, marcata la Sibiu

Hila Ovidiu

Cu Prilejul Zilei Mondiale a Apei, SC Apa Canal SA a gazduit o expozitie de creatii artistice ale copiilor din institutiile de invatamant din Sibiu. Tot cu aceasta ocazie, societatea sibiana a lansat un joc educativ dedicat copiilor.

Asa au sarbatorit cei mai mici dintre sibieni  Ziua Mondiala a Apei. Evenimentul a avut loc la sediulApa Canal Sibiu, unde au fost expuse aproximativ 300 de lucrari individuale si colective realizate  de copii cu ajutorul culorilor, plastilinei, gipsului, dar si a zaharului sau turtei dulci. Alaturi de micuti s-a aflat si directorul general al institutiei, Mircea Niculescu, care le-a vorbit celor mici despre semnificatia Zilei Mondiale a Apei. Cu prilejul acestei zile, peste 500 de copii din 20 de gradinite si scoli din municipiul Sibiu si localitatile limitrofe au adus un omagiu “lichidului vital”, transmitand si celor mari ca doar un comportament adecvat si rational poate asigura in viitor apa suficienta si sigura consumului. Peste 100 dintre ei au luat parte la serbarea de la SC Apa Canal, si au fost rasplatiti pentru lucrarile lor cu diplome de “Prieten al Apei” si premii oferite de SC Apa Canal Sibiu si o firma partenera. Cei mici au fost incantati de premii si s-au mandrit cu cunostintele lor despre apa. Cu acest prilej a fost inregistrata si o dubla lansare, cea a jocului educativ “Salveaza picatura” si a brosurii “Prima mea carte despre apa”, prin intermediul carora copiilor le sunt dezvaluite principalele arme de lupta impotriva risipei dar si a modul in care apa bruta este tratata ca mai apoi sa ajunga in casele fiecaruia dintre cei 250.000 de beneficiari ai serviciilor oferite de SC Apa Canal. Sibiu. Concursul de creatie face parte din Proiectul Educational “Prietenii Apei initiat de operatorul regional SC Apa-Canal si o firma partenera. De-a lungul celor 4 ani de existenta, proiectul educational a reusit sa reuneasca peste 6.000 de copii in concursuri de creatie artistica si vizite tematice vizand “drumul apei” de la captare pana la reintroducerea ei in circuitul natural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale OPC

Prestatorii de servicii de estetica si igiena personala au fost luati la bani marunti de inspectorii OPC. Acestia au efectuat controale la 21 de astfel de operatori economici si au acordat amenzi in valoare de 20.000 de lei. Odata cu venirea primaverii, doamnele si domnisoarele frecventeaza parca mai intens saloanele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro