Zeci de muncitori fara forme legale depistati de ITM

Hila Ovidiu

Timp de doua saptmani inspectorii de munca au luat la bani marunti cateva zeci de unitati de alimentatie publica. au fost controlate mai bine de 80 de restaurante, baruri, cluburi de noapte, cafenele sau restaurante. S-au dat amenzi de 80 de mii de lei si au fost descoperite 20 persoane care lucrau la negru. Au fost doua saptamani de foc pentru inspectorii ITM, OPC, Politie, Jandarmerie si ISU. Si asta pentru ca la Sibiu a avut loc o ampla campanie de control la unitatile care isi desfasoara activitatea si pe timp de noapte. Controalele au scos la iveala nereguli grave. Au fost vizitate mai bine de cafenele, restaurante, cluburi de noapte si baruri. Inspectorii au dat amenzi in stanga si in dreapta. Cei de la ITM au descoperit 22 oameni care munceau la negru. Au fost aplicate 260 de amenzi cu valoare semnificativa. Numai cei 4 angajatori la care s-au depistat angajati la negru au avut de platit amenzi in valoare de 50 de mii de lei. Unuia dintre ei i s-a intocmit si dosar penal. Avea 17 oameni angajati fara contracte individuale de munca.
Printre neregulile depistate au fost in primul rand munca la negru urmata de nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la munca suplimentara, neinmanarea unui exemplar al contractului individual de munca, sau nerespectarea dreptului de repaus saptamanal.
Inspectorii au mai amendat si lipsa sistemelor de semnalizare a amplasarii dispozitivelor de stingere a incendiilor, lipsa instructajului periodic in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau lipsa marcajelor care sa directioneze catre iesirile de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Furt de cetina

Politistii sibieni au confiscat cateva sute de kilograme de cetina. Crengile de brad fusesera furate cu scopul de a confectiona coronite. Cei 2 barbati prinsi in timp ce transportau crengile cu o caruta au fost amendati cu suma de 4 mii de lei. Politistii sibieni au oprit in trafic un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro