Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 78 de societăți comerciale, 130 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.600 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate  80 de sancțiuni contravenționale (69 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală și 11 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație) valoarea sancțiunilor fiind de 9.250 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea - Acţiuni ale IJP

În seara zilei de 04 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică Râmnicu Vâlcea au fost sesizați de o femeie de 40 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, fostul soț nu a respectat ordinul de protecție emis de judecătorie, acesta deplasându-se la apartamentul ei. Polițiștii ajunși la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro