Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În perioada 24-30 august a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și din cadrul autorităților publice locale au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate peste 500 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar în urma neregulilor descoperite au fost aplicată o sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică cu o valoare de 2.000 lei.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 694 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 3.600 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 8.500 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, astfel că recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea - URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Brezoi, Posturilor de Poliție Boișoara, Racovița și Câineni cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și jandarmilor, în baza informațiilor deținute au reușit să identifice un bărbat urmărit național și internațional. Polițiștii au identificat pe raza comunei Câineni, un bărbat de 56 de ani, din comună, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro