VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

ACTUALIZARE COMUNICAT DE PRESĂ 20.05.2020

La data de 04 iunie a.c., în urma valorificării datelor obținute din investigații, polițiștii din cadrul Postului de Poliției Comunal Câineni au reușit să-l identifice pe tânărul de 22 de ani, din Olt.

Acesta a fost identificat la o stână de pe raza localității Roșia, județul Sibiu.

Tânărul a declarat polițiștilor că nu a fost victima niciunei infracțiuni pe timpul plecării sale.

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Brezoi au fost sesizați cu privire la dispariția, din seara de 11 spre 12 mai a.c., a numitului CISMARU TĂNASE CRISTIAN, în vârstă de 22 de ani, din comuna Mărunței, sat Bălănești, județul Olt.

Tânărul lucra la o stână de pe raza comunei Câineni, iar în seara de 11 spre 12 mai a.c., fără să își facă cunoscute intențiile, acesta a plecat luându-și toate bunurile personale.

Semnalmente: înălțime 1,60 – 1,69 m, greutate 60 kg, constituție slab, ten deschis, păr de culoare blond-castaniu, tuns scurt, ochi căprui, față ovală.

Nu se cunosc obiectele vestimentare.

Tânărul răspunde la numele de Tănase.

Dacă ați văzut această persoană sau aveți informații despre ea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau sunați la 112!

  •  

INFRACȚIUNI RUTIERE

La data de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băbeni au oprit pentru control pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Frâncești.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemiei de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui au fost întocmite acte premergătoare urmării penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

  •  

La data de 04 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza localității Tuțulești, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din județul Cluj.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că autoturism pe care îl conduce tânărul de 21 de ani, fusese radiat din circulație de autoritățile spaniole, de mai bine de 1 an de zile.

Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

  •  

REȚINUT DE POLIȚIȘTI, PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 04 iunie a.c. polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au pus în aplicare trei mandate de percheziții domiciliare, emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pe raza județelor Giurgiu, Olt și Dolj, de unde au fost ridicate mai multe bunuri în vederea continuării cercetărilor, iar în urma activităților desfășurate au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat de 31 de ani, din județul Giurgiu, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, la data de 18 februarie a.c.,  bărbatul ar fi sustras suma de 4.500 de euro și mai multe bijuterii din argint, dintr-o locuință de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Astăzi bărbatul o să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, față de acesta urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor legale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S. din cadrul I.P.J. Vâlcea, Dolj și Olt.

În continuare sunt efectuate cercetări în vederea probării întregii activități infracționale.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE ECONOMICĂ

La data de 04 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru combaterea comerțului ilicit cu piese auto noi și second-hand.

Polițiștii au efectuat controale la trei operatori economic cu puncte de lucru pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, care au ca obiect principal de activitate comerțul cu piese auto noi sau second-hand ori demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz.

În urma verificărilor efectuate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 10.000 de lei, toate incriminate de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - PRECIZĂRI PRIVIND APROVIZIONAREA CU APĂ POTABILĂ A LOCUITORILOR DIN JUDEȚUL NOSTRU

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor din județul Sibiu, facem următoarele precizări: Supravegherea calităţii apei potabile s-a efectuat prin recoltare de probe de apă şi analize de laborator chimice și bacteriologice efectuate în laboratoarele DSP Sibiu și ale producătorilor de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro