Val de pneumonii

Hila Ovidiu

Numarul pneumoniilor a crescut vertiginos in ultimele zile. La fel si numarul de infectii respiratorii acute. Mii de sibieni au facut coada la cabinetele medicilor de familie solicitand consultatii si retete. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca in doar o saptamana au fost inregistrate 2336 cazuri de infectii respiratorii acute, cu aproape 6 procente mai mult decat in ultimele 3 saptamani. Cele mai multe cazuri de imbolnavire au fost depistate la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Cea mai mare crestere s-a inregistrat insa in ceea ce priveste afectiunile pulmonare. Aici in doar o saptamana au fost confirmate 634 de cazuri. In saptamanile anterioare s-au inregistrat in jur de 400 de cazuri. 164 din totalul cazurilor aparute au fost la persoane din segmentul de populatie activa. In aproximativ 20 la suta din cazurile inregistrate pacientii au avut nevoie de internare. Cei mai multi internati sunt copii cu varste de pana intr-un an. Formele de imbolnavire nu au fost tocmai usoare.
Pentru a preveni imbolnavirile medicii le recomanda tuturor sibienilor sa evite zonele aglomerate sa fie atenti la perioada petrecuta in compania persoanelor bolnave, sa aiba o igiena extrem de riguroasa, sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete pentru a intari organismul si sa isi adapteze in permanenta vestimentatia la temperaturile de afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sitterli a demisionat!!!

Prefectul Ovidiu Ioan Sitterli si-a dat in aceasta dimineata demisia. Motivul oficial facut public printr-un comunicat de presa este acela al apropierii campaniei electorale. Dupa anuntarea deciziei nici prefectul si nici reprezentantii departamentului de comunicare nu au mai putut fi contactati. Conform comunicatului de presa emis in cursul acestei zile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro