Vaccinarea antigriala incepe de saptamana aceasta

Hila Ovidiu

Incepe campania de vaccinare antigripala! La Sibiu au ajuns deja peste 10 mii de doze de ser imunizant. Vaccinarea in judet incepe imediat ce medicii de familie isi vor ridica dozele repartizate de la Directia de Sanatate Publica.

Cele 10.500 de doze de vaccin au inceput deja sa fie impartite medicilor de familie pentru a se da startul campaniei de imunizare impotriva gripei a persoanelor aflate in categoriile de risc. In judetul nostru au fost raportate de catre specialistii in medicina familiala un numar de peste 34 de mii de sibieni care ar trebui sa beneficieze de vaccinare antigripala. Judetului Sibiu i-au fost repartizate insa doar 20620 de doze de ser imunizant. Dintre acestea 14.000 au ajuns deja la Sibiu in 3 transe. Prima transa a fost de 1860 de doze si a fost distribuita integral unitatilor sanitare din judet. Cea de-a doua transa, de 1700 de doze a mers catre unitatile de asistenta medico-sociala din tot judetul. Cea de-a treia transa, de peste 10 mii de doze este destinata populatiei dar si angajatilor Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne sau Serviciului Roman de Informatii care isi desfasoara activitatea in judetul Sibiu. O a patra transa, de 6500 de doze, este asteptata sa fie livrata de catre Ministerul Sanatatii pana la finele acestei luni.

Beneficiaza gratuit de vaccinare antigripala persoanele cu varsta de pana la 64 de ani care sunt in evidentele medicilor ca avand afectiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, cu diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficientei umane. Lor li se adauga femeile insarcinate, cadrele medicale si personalul auxiliar din spitale sau ambulatorii, persoanele aflate in centre de rezidenta si institutii de ocrotire sociala, angajatii acestor sisteme si varstnicii de 65 de ani si peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Industria evenimentelor de familie, "scuturata" de inspectorii ANAF

Anaf da iama in organizatorii de nunti!!! Vizati sunt artistii care canta la astfel de evenimente, fotografii, videografii si cei care detin restaurante. Tinerilor proaspat casatoriti li se trimit acasa formulare prin care li se solicita sa numele si numerele de telefon ale operatorilor cu care au avut de-a face […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro