Urgentele fictive aglomereaza UPU

Hila Ovidiu

Pentru o simpla durere de cap sau o vanataie, sibienii se prezinta imediat la Unitatea de Primiri Urgente. Desi aceste cazuri ar trebui rezolvate la dispensar sau la medicul de familie, oamenii prefera sa stea la coada la spital, aglomerandu-i astfel pe medicii de la Urgente. Acestia spun ca doar 20-25 la suta dintre pacientii care se prezinta la UPU sunt cu adevarat cazuri grave.

Sibienii au descoperit o modalitate ieftina si usoara pentru a se trata, indiferent de problema de sanatate pe care o au, fie aceasta cat de banala. Se prezinta imediat la Unitatea de Primiri Urgente. Stiu ca medicii de aici nu ii pot refuza si le vor acorda imediat tot ajutorul. Nici macar asteptatul la cozi nu ii descurajeaza. Stiu ca in cele din urma problema lor va avea rezolvare fara prea multe drumuri sau cheltuieli. Astfel, fie ca ii doare capul, au o batatura la picior sau o vanataie la cot, sibienii merg la spital, la Urgente. Asa se face ca numarul de pacienti tratati de medicii de aici creste de la an la an. Si nu e vorba de numarul cazurilor grave, care chiar necesita internarea, ci este vorba despre cazuri usoare, uneori banale. Daca anul trecut pe la UPU au trecut aproximativ 56.000 de pacienti, anul acesta, pana acum, au fost in jur de 39.000. Astfel, daca anul trecut media era de 150-170 de pacienti pe zi, anul acesta vorbim de 200-210 cazuri zilnice. La Unitatea de Primiri Urgente Sibiu lucreaza 3 medici pe timp de zi, si 2 in tura de noapte. Acestia nu sunt deranjati de numarul mare de pacienti cu probleme usoare, ci de faptul ca, risipind timpul pe aceste cazuri, risca sa nu acorde atentia cuvenita cazurilor cu adevarat grave. Si, de multe ori, oamenii vin de la distante foarte mari, pentru probleme minore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Palatul Parlamentului din Bucureşti - gazda prezentării investiţiilor cu fonduri europene derulate de „Apă Canal” Sibiu

SC „Apă Canal” Sibiu s-a numărat printre principalii operatori regionali din România ce şi-au prezentat proiectele de investiţii la Forumul Naţional al Apei – Expo Apa. Găzduită între 11 şi 13 iunie a.c. de Palatul Parlamentului din Bucureşti,  a XIV-a ediţie a manifestării s-a bucurat atât de prezenţa operatorilor din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro