Unde si-au petrecut romanii concediile

Hila Ovidiu

Pe timp de vara, romanii care nu isi permit concedii in strainatate iau cu asalt marea neagra, strandurile mari din tara dar si celelalte zone turistice. Pana la momentul de fata studiile efectuate de operatorii de turism arata ca pe langa litoral romanii si-au facut concedii in Transilvanbia, Bucovina, Maramures sau statiunile montane.

Asa cum era de asteptat, evenimentele din Turcia si per ansamblu atentatele teroriste care au zguduit in ultimul an Europa i-au facut pe romani sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si face planurile de concediu in afara tarii. Si asta pentru ca, cel putin pana la momentul de fata, Romania este considerata una dintre cele mai sigure tari membre UE. Operatorii de turism spun ca s-a inregistrat o crestere considerabila a numarului de solicitanti pentru cazare in destinatii turistice din tara noastra indiferent ca este vorba despre resorturile de la malul marii sau despre strandurile si baile cu ape minerale din Transilvania. Cei care au ales litoralul au preferat statiunea Mamaia, intens promovata in ultima vreme si devenita etalon pentru turistii care vor sa se relaxeze la Marea Neagra. Cei care nu si-au dorit aventuri la malul marii au ales Transilvania. La mare cautare au fost strandurile, centrele de tratament si apele termale din regiune. Turistii s-au cazat si si-au facut concedii intregi la Praid, Sovata si chiar Ocna Sibiului. La mare cautare au fost si bazele de tratament de la Olanesti sau Calimanesti. Cei dornici de adrenalina s-au bucurat de curse de ciclism, drumetii montane, plimbari cu hidrobicicleta, cu barca sau caiacul dar si de rafting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De luna viitoare s-ar putea circula din nou pe autostrada

Veste buna pentru soferi! De la finele lunii viitoare ar putea fi redeschis segmentul de autostrada dintre Saliste si Cunta. Asigurarile vin din partea lui Sorin Buse, actualul ministru al Transporturilor. Ministrul a spus ca se lucreaza la foc continuu si ca cel mai probabil intre mijlocul si sfarsitul lunii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro