Un nou refugiu in Muntii Fagaras

Hila Ovidiu

Se lucreaza pentru realizarea unui nou refugiu in Muntii Fagaras langa lacul Caltun. Materialele necesare sunt transportate cu un elicopter MAI. Lucrarile sunt coordonate de salvamontistii sibieni.

refugiu
La momentul de fata mai bine de 35 de oameni lucreaza la o altitudine de peste 2150 de metri pentru a monta un nou refugiu in Muntii Fagaras. Dupa terminarea lui, aici se vor putea adaposti turistii si bineinteles salvamontistii. Realizarea acestuia costa cam 150 de lei. Este confectionat din lemn stratificat si va fi acoperit la final cu tabla speciala. Pentru inceput refugiul a fost partial montat la poalele muntelui iar mai apoi va fi ridicat la peste 2 mii de metri altitudine cu ajutorul unui elicopter MAI. Dupa montarea refugiului, vechea constructie va fi taiata si transportata la baza muntelui. In locul fostului refugiu va fi amenajata o platforma pentru aterizarea elicopterelor de interventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accidentat din neatentie

Accident stupid la Sibiu. Un tanar de 19 ani s-a lovit dupa ce s-a impiedicat de un cablu de tractare folosit pentru a trage un autoturism. Evenimentul s-a produs pe strada Nicolae Iorga. Ar fi de ras…daca n-ar fi de plans!!! Un tanar de 19 ani a fost la un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro