(Tot) Mai multi someri

Hila Ovidiu

Numarul somerilor creste de la o luna la alta. Pentru noiembrie rata somajului a ajuns la valoarea de 4,57 de procente. aproape 500 de persoane si-au pierdut locul de munca in ultima luna. Dintre acestea aproximativ 100 sunt provenite dintr-o concediere colectiva.

Tot mai multi sibieni ingroasa in ultimele luni randurile somerilor. La ora actuala in evidentele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca se afla aproape 8500 de persoane fara un job stabil. Numai in ultima luna incheiata numarul celor care si-au pierdut postul de lucru a fost de 499 de persoane. Dintre acestia aproximativ 100 provin din concedieri colective. Asa cum ne-am obisnuit din pacate cei mai multi someri sunt in municipiul Sibiu. Aici aproape 3500 de oameni se afla la ora actuala in cautarea unui loc de munca. Nici la Medias situatia nu e mai roz. Cel mai bine la acest capitol sta orasul Cisnadie inde sunt doar 162 de someri inregistrati. In ceea ce priveste anii celor ramasi fara un loc de munca, majoritatea sunt oameni aflati in floarea varstei. Peste 2000 de someri au intre 30 si 40 de ani. Cu doar cateva zeci de persoane mai putin se afla si categoria de varsta incadrata intre 40 si 50 de ani. Conform datelor Ajofm Sibiu cel mai greu isi pierd locul de munca cei aflati la limita dintre 25 si 30 de ani. Pe acest grup de varsta nu sunt inregistrati decat 763 de someri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alegerile, in direct la Eveniment

“Sibiul alege” la Eveniment TV, Eveniment FM si Eveniment OL Duminica Trustul de Presa Eveniment este alaturi de dumneavoastra si va aduce cele mai importante stiri si informatii despre alegerile parlamentare. Pe parcursul maratonului va vor fi alaturi Cosmin Chelcea si Laurentiu Sever Lup alaturi de invitatii lor. Seara, de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro