Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare

Hila Ovidiu

Atentie la termenele de depunere ale situatiilor financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale. Societatile comerciale, companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice trebuie sa depuna aceste declaratii pana la data de 29 mai.

DGFP Sibiu atrage atentia ca si subunitatile inregistrate in Romania, care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate depun situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar 2011 la administratiile fiscale teritoriale in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 29 mai  2012. Incepand cu anul 2011, toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se vor putea depune numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat, la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip. Noile versiuni ale programelor de asistenta, Soft A, vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni,  documentatie de ajutor. Totodata, incepand cu anul acesta situatiile financiare anuale se pot depune online, cu semnatura electronica calificata. Contribuabilii care nu detin certificatul privind semnatura electronica calificata pentru semnarea declaratiilor, vor putea depune situatiile financiare la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD. Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, formularele vor putea fi depuse doar la ghiseu, in vechile formate de raportare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cele 7 cismele ale orasului sunt functionale

Au fost pornite cismelele in Sibiu. La ora actuala cel putin 3 din cele 7 surse de apa potabila stradale pot fi oricand utilizate. Intretinerea si repararea lor intra in acelas contract cu cel al fantanilor arteziene. Sibienii au incepand cu aceste zile de unde sa bea apa. Gratis!!! Si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro