Telecabina de la Bâlea, DEFECTĂ! Zeci de copii blocaţi în Făgăraş!

Hila Ovidiu

Telecabina de la Bâlea Lac, din Munţii Făgăraşului, s-a blocat marţi seara din cauza unei “probleme tehnice”. Circa 65 de persoane sunt blocate la cabana Bâlea, la peste 2000 de metri altitudine, anunţă Salvamont Sibiu.Anunţul privind blocarea telecabinei a fost făcut de Serviciul Salvamont Sibiu marti, în jurul orelor 18.00, cand s-a precizat ca cei 65 de turişti ramasi la cabana din zonă sunt în siguranta şi nu au probleme medicale.“Circa 65 de persoane sunt blocate la cabană. Nu sunt probleme medicale sau de altă natură. Acum se lucrează la remedierea defectului”, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.El a precizat ca patrula de salvamontişti este în zonă şi va rămane acolo pana la “rezolvarea cazului”.

UPDATE1:  Se pare ca telecabina este blocata în una din staţiile de preluare a turistilor, nu pe traseu.

Salvamontistii sibieni au fost informaţi despre problemele tehnice apărute la telecabina prin intermediul Dispeceratului National Salvamont, potrivit lui David.

UPDATE2: Elevi din Craiova blocaţi la Bâlea

Cabanierii de la Bâlea spun că în zonă, respectiv în Cabana Bâlea Lac şi în sala de aşteptare de la telecabină, sunt aproximativ 70 de persoane, copii şi adulţi.Printre turiştii blocaţi în Munţii Făgăraşului se află şi un grup de elevi din Craiova. Copiii au urcat la Bâlea în cursul dimineţii, neavând intenţia să se cazeze la cabană. În jurul orelor 19.o0 aceştia se aflau în cabană şi aşteptau să fie reparată telecabina.O noapte de cazare la Bâlea Lac costă 200 de lei, preţ în care este inclus şi micul dejun. În cazul în care situaţia nu se va remedia, turistii blocaţi la Bâlea vor fi nevoiţi să se cazeze la cabana deţinută de familia  Klingeis. Dealtfel, şi telecabina este administrată de membrii aceleiaşi familii, respectiv de mama fraţilor Klingeis, Regina Klingeis, Pentru o călătorie dus-întors de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac turistii plătesc 60 lei pentru un adult şi 30 lei pentru un copil.

 

UPDATE 3: Turistii cazaţi la Bâlea Cascadă

În jurul orelor 19.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, care a preluat coordonarea cazului şi nu mai permite comunicarea publică a altor instituţii despre situaţia din Bâlea, anunţă că toţi cei 65 de turiştii au fost cazaţi şi că nu se va face nicio coborâre în această noapte.“Toate persoanele au fost cazate la cabană, pe cheltuiala proprietarului telecabinei. În continuare se lucrează la telecabină, insă nu se vor face coborâri în această noapte”, a precizat pentru stiridesibiu.ro purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău.Printre cei afectaţi de defectarea telecabinei se numără un grup de elevi, cu vârste cuprinse intre 14 şi 15 ani, şi un copil de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SANITAS, despre problema salariilor de la Spitalul Judeţean

Mişcarea sindicală din Sibiu stă cu braţele încrucişate în privinţa scandalului legat de aplicarea sporurilor salariale invocată de zeci de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Conducerea SANITAS Sibiu spune că nu face nimic pentru a îndrepta lucrurile motivând aşteptarea schimbării legii salariale.Zeci de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean Sibiu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro