Sute de soferi amendati de politistii sibieni

Hila Ovidiu

Politistii rutieri deruleaza in aceste zile ample actiuni de prevenire a accidentelor rutiere. Soferii prinsi pe picior gresit sunt sanctionati fara drept la replica. S-au aplicat pana acum peste 300 de amenzi in valoare totala de 66 de mii de lei. 10 conducatori auto s-au ales cu dosare penale.

Politistii rutieri au dat iama in soferii certati cu legea. Pe parcursul raziilor din trafic au amendat peste 300 de conducatori auto prinsi pe picior gresit.

Alcoolul la volan a fost principala cauza pentru care soferii sibieni au ramas fara permise si s-au ales si cu dosare penale. Primul ghinionist incaput pe mana o amenilor legii este un tanar in varsta de 23 de ani, prins la volan fara permis si cu o alcoolemie de 0,49 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat.

Cu dosar penal s-a ales si un conducator auto in varsta de 29 de ani depistat in municipiul Sibiu de politistii rutieri conducand pe Calea Dumbravii cu o viteza ce depasea cu 45 de kilometri la ora limita legala. In plus etilotestul a indicat in cazul acestui conducator auto si o valaore de 0,71 miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat.

Aceeasi soarta a avut-o si un barbat in varsta de 43 de ani prins la volan cu o alcoolemie de 0,95.

Politistii sibieni spun ca actiunile de control preventiv in trafic vor continua si in perioada urmatoare.

Pentru trafic in siguranta soferilor li se recomanda sa nu plece la drum daca sunt obositi sau daca au consumat alcool, sa circule cu prudenta indiferent de categoria de drum tranzitata si, daca au de parcurs drumuri lungi, sa se informeze inainte de a pleca de acasa cu privire la conditiile meteo si la starea drumurilor din zona unde trebuie sa se deplaseze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ampla desfasurare de forte la Sibiu pentru gestionarea situatiilor de urgenta

Inundatiile contiua sa faca probleme la Sibiu. autoritatile judetului nostru au cerut ajutor Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din mai multe judete ale tarii pentru a face fata situatiei. Actiunile de interventie sunt in continuare coordonate de catre secretarul de stat Raed Arafat insotit de Ministrul Apelor si Padurilor. Pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro