SUNATOAREA?!

alin

Daca faceti o drumetie la marginea orasului, puteti culege sunatoare. Florile galbene ale acestei plante, va ajuta in tratarea mai multor afectiuni.

Cantitati impresionante de sunatoare sunt folosite anual pentru prepararea medicamentelor care trateaza cele mai frecvente boli raspandite pe mapamond: depresia, afec¬tiu¬nile cardiace, insomniile, hipertensiunea arteriala si obezitatea. Fito¬terapeutii din Europa, Statele Unite, China si din Japonia apreciaza insa ca, atat intern, cat si extern, sunatoarea dovedeste virtuti vindecatoare pentru mai bine de 60 de afectiuni incepand cu cele hepatice si cu cele gastrice si pana la cele respiratorii. Sunatoarea este o adevarata farmacie. In compozitia plantei au fost identificati peste 15 compusi activi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, uleiul volatil, substante care ii atribuie numeroasele calitati terapeutice. Combate depresia si tulburarile de somn Tratamentele cu preparate de sunatoare infuzie si tinctura sunt eficiente in bolile sistemului nervos, datorita efectului antidepresiv si sedativ produs de hiperforina, o substanta prezenta in compozitia plantei.

Cura cu infuzie cate doua cani pe zi, consumate timp de doua-trei luni ¬este eficienta mai ales pentru per¬¬soanele cu stari depresive. Efectele tratamentului se pot observa dupa primele trei saptamani de cura. Previne ingrasarea pe fond nervos. Terapia pentru combaterea ingrasarii pe fond emotional urmareste pierderea kilogramelor care se acumuleaza din cauza unor evenimente neplacute sau a unor probleme stresante in cariera. In acest caz se recomanda infuzia combinata de sunatoare. Aceasta se prepara dintr-un litru de apa, in care se pun la macerat patru linguri de planta. Dupa opt ore, preparatul se filtreaza si se lasa deoparte. Planta ramasa dupa filtrare se fierbe intr-o jumatate de litru de apa vreme de cinci minute si, dupa racire, se strecoara. In final, cele doua extracte se amesteca, iar infuzia obtinuta se bea in mai multe reprize, cu 30 de minute inainte de mesele principale. Tratamentul trebuie urmat timp de 28 de zile, iar dupa o pau¬za de o luna se poate repeta.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De la mare in centrul istoric

Au mai ramas doar cateva zile pana cand cei mai buni voleibalisti din Romania se vor intrece la Sibiu. Orasul nostru va gazdui primul turneu de beach volleyball organizat, vreodata, in tara, pe un teren amenajat de la zero intr-un centru istoric. Competitia va fi inclusa in calendarul competitional national […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro