Spitalul din Cisnadie ar putea fi redeschis la 1 septembrie

Hila Ovidiu

A mai fost facut inca un pas pentru deschiderea Spitalului Orasenesc Cisnadie. Reprezentantii Prefecturii, ai DSP si cei a i spitalului cisnadian si-au dat intalnire in 7 august pentru a stabili cum se vor obtine autorizatiile de functionare, dar si incheierea unui contract cadru cu CJAS. Se preconizeaza ca spitalul sa poata fi deschis incepand cu prima zi din septembrie.

Ministerul Sanatatii a avizat, in data de 2 august 2012, structura organizatorica a Spitalului Orasenesc Cisnadie, inaintata de Primaria Orasului Cisnadie. Astfel,  institutia medicala ar urma sa fie compusa dintr-o  sectie de medicina interna cu 30 de paturi dintre care 15 pentru cronici, o sectie de pediatrie cu 25 de paturi, un compartiment de obsetrica-ginecologie cu 14 paturi dintre care 4 sa fie destinate neonatologiei, un  compartiment ATI plus camera de garda. Mai mult, intr-unul dintre ele 3 imobile existente vor fi amendajate cabinete medicale pentru ambulatoriu si doua compartimente cu inca 16 paturi dintre care 6 pentru chirurgie generala iar restul pentru alte specialitati medicale. Unitatea medicala va avea de asemenea si propria farmacie, propriul laborator de analize medicale si propria sectie de radiologie si imagistica medicala. Marti 7 august reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, cei ai spitalului dn Cisnadie si cei ai Prefecturii s-au intalnit pentru a pune la cale ultimele detalii privitoare la procedurile de deschidere a spitalului. Reprezentantii institutiilor implicate se lupta ca deschiderea spitalului sa aibe loc la data de 1 septembrie. Pentru aceasta este nevoie ca in perioada imediat urmatoare sa fie semnat contractul cu casa de asigurari si bineinteles, obtinerea autorizatiilor de functionare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Smart City Sibiu

Sibiul ar putea deveni un oras inteligent din punct de vedere energetic. Acesta ar putea fi inclus pe lista oraselor ce vor face parte din proiectul “Smart Cities”. Demersul este unic in tara noastra si ofera oportunitatea de a amenaja la nivelul orasului un sistem energetic integrat, optimizat, atat in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro