Somaj in scadere

Hila Ovidiu

Numarul somerilor a scazut sub 7 mii in judetul nostru. Rata somajului calculata pentru luna mai a fost de 3,65% comparabila cu cea din perioada 2007-2008. In fiecare luna, prin serviciile de mediere oferite de catre Ajofm Sibiu isi gasesc locul pe piata muncii in jur de 200 de someri.

Din cei aproape 7 mii de someri 6245 sunt persoane care au doar studii primare, gimnaziale sau profesionale. Lor li se adauga alti aproximativ 500 de sibieni care au terminat un liceu sau o scoala postliceala. Doar 242 absolventi de facultate se afla la momentul de fata in randurile somerilor. Din totalul somerilor 1399 beneficiaza de indemnizatie de somaj. In ceea ce priveste varsta cei mai multi someri, aproape 2 mii, au varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. lor li se adauga alti 1665 cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. cei mai putini someri, 588 au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani. 5 mii din totalul somerilor inregistrati in judetul nostru provin din mediul rural. Reprezentantii AJOFM depun eforturi considerabile pentru a-i ajuta pe someri sa isi gaseasca un loc de munca. In ultima luna au fost reincadrati pe piata muncii 189 de someri. In ciuda celor aproape 7 mii de oameni care se afla la momentul de fata in cautarea unui loc de munca rata somajului din judetul nostru este mult sub media pe tara. Procentele inregistrate in luna mai sunt similare anilor de dinainte de criza economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Recidiva: dupa arme de foc, politistii au gasit in casa unui mediesean plante de canabis

Un mediesean risca sa ajunga in inchisoare dupa ce a fost prins cultivand droguri de mare risc. Oamenii legii au depistat plantele de canabis in urma unei perchezitii domiciliare. De la fata locului s-a ridicat o cantitate de 77 de kilograme de plante cultivate indoor si outdoor. Politistii Brigazii de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro