Somaj in scadere

Hila Ovidiu

Somajul este in continua scadere la Sibiu. In momentul de fata sunt inregistrati in evidentele Ajofm putin peste 7300 de someri. Rata somajului a ajunge astfel sa atinga valori pe care le avea inainte de criza. Cei mai multi someri raman in continuare in municipiul resedinta de judet. Vorbim aici despe aproape 3 mii de persoane. Pe locul 2 in topul somajului se situeaza Mediasul cu aproape 2300 de persoane fara un loc de munca. ceva mai bine stau Avrigul si Cisnadia unde sunt 276 respectiv doar 72 de someri inregistrati.
Din punct de vedere al repartizarii pe categorii socio-profesionale aproape 6 mii de someri au doar studii primare, gimnaziale si cel mult profesionale. Ei sunt practic si categoria cel mai greu de integrat pe piata muncii. Si asta pentru ca fie nu au studiile minime pentru a putea urma cursuri de calificare/recalificare fie meseriile pe care ei le-au invatat nu mai au cautare pe piata, fie nu se mai simt pur si simplu in stare sa o ia de la capat. Mai avem in judet putin peste o mie de persoane cu studii medii care la momentul de fata ingroasa randurile somerilor si 388 de absolventi de facultate cu aceeasi soarta.
In ceea ce priveste varsta, cei mai multi someri, aproape 1900 de suflete, au varste cuprinse intre 40 si 40 de ani. Urmeaza categoria cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. La polul opus, cei mai putini someri au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primaria face angajari

Municipalitatea sibiana face angajari. Sunt scoase la concurs zeci e posturi pentru politisti locali, consilieri sau chiar..instructori de fitness. Municipalitatea sibiana a tot facut angajari in ultimele luni. Numarul de posturi scoase la concurs este tot mai mare. Primele angajari se vor face in 21 decembrie. Se scot la concurs […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro