Sirenele le-au dat batai de cap celor de la ISU in Sibiu si Medias

Hila Ovidiu

Sibiul a participat in 20 aprilie la exercitiul national de alarmare Prociv 2017 in cadrul caruia s-a verificat functionalitatea celor mai bine de 160 de sirene de alarmare din tot judetul. In Sibiu si Medias au fost sirene care nu au functionat.

Joi in intervalul orar 10.00-12.00 toate alarmele din judet au fost pornite. Actiunea a fost parte a exercitiului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila PROCIV 2017. Prin acest exercitiu s-a urmarit testarea celor peste 160 de sirene din judet. Majoritatea acestora sunt in conditii bune de functionare si ar putea avertiza si alarma populatia in cazul unui atac. La nivelul judetului de monitorizarea acestui exericitiu s-au ocupat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Capitan Dumitru Croitoru al judetului Sibiu. La nivelul municipiului Sibiu din cle 38 de alarme existente 2 au fost in proces de reparatie inainte de inceperea exercitiului iar alte 5 s-au defectat in timpul exercitiului de alarmare. In Medias din cele 16 mijloace de alarmare unul singur a fost nefunctional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu: mai putin de 40 de doze de vaccin ROR in stoc si peste 200 de suspiciuni de rujeola

Rujeola continua sa faca victime in tara noastra. O fetita de doar 3 luni  a murit in Timis. La Sibiu nu s-au inregistrat inca decese insa stocul de imunizant este pe terminate. La nivel national numarul vietilor secerate de aceasta boala aparent banala a ajuns la 22. In secolul vitezei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro