Simulare de Bacalaureat

Hila Ovidiu

Aproximativ 4 mii de elevi au trecut luni prin emotiile simularilor de bacalaureat. Au sustinut proba la romana. Majoritatea examinatilor au iesit insa cu zambetul pe buze si au spus ca au rezolvat cam toate subiectele.

Aproximativ 4 mii de elevi din clasele a XI-a si a XII-a au trecut luni prin emotiile simulari de bacalaureat. Scolarii au sustinut prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana. Liceenii s-au bucurat foarte mult pentru faptul ca nu s-a dat poezie si, spun acestia daca se vor da subiecte asemanatoare si la adevaratul examen de bacalaureat din vara vor lua note de 8,9 si 10.
Pregatirile pentru examenul pe bune incep in 30 mai cand se da startul inscrierii candidatilor. Liceenii se pot inscrie pana in data de 3 iunie. Prima proba orala va avea loc in perioada 13-15 iunie. Scolarii vor trebui sa ii convinga pe profesori ca sunt buni cunoscatori ai limbii romane. In perioada 15-17 iunie se vor da probele orale de limba materna iar din 21 si pana in 24 absolventii de liceu vor putea sustine probele de competente digitale. Proba orala de limba straina va avea loc in perioada 27 iunie-1 iulie. Greul incepe insa abia din 4 iulie cand este prorgamata prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana. O zi mai tarziu, acolo unde este cazul, liceenii vor sustine proba scrisa de limba materna iar in 6 iulie proba scrisa obligatorie a profilului. In 8 iulie scolarii vor da ultima proba scrisa, cea la alegere in functie de profil si specializare.
Rezultatele partiale se vor afisa in data de 12 iulie iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00. Rezolvarea contestatiilor si reevaluarea lucrarilor se va face in perioada 13-15 iulie iar in 16 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arest preventiv pentru Carabulea, fiul cel mare si alti 3 angajati

Omul de afaceri Ilie Carabulea se reintoarce dupa gratii. Si de aceasta data nu este singur ci insotit de fiul cel mare si alti 3 angajati ai firmelor sale. Cu totii au primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ilie Carabulea, fiul sau cel mare si inca 3 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro