Sibiul, pe locul 2 in topul numarului mic de cazuri de TBC

Hila Ovidiu

Campaniile de prevenire a tuberculozei isi fac simtie primele efecte. Sibiul este pe locul 2 pe tara in topul judetelor cu numar redus de cazuri de TBC.

La momentul de fata Sibiul este pe locul 2 la nivel de tara in topul incidentei scazute a cazurilor de tuberculoza. Statisticile arata cele mai multe imbolnaviri apar la persoanele cu infectia virusului HIV. Anul trecut in Sibiu au fost inregistrate 106 noi cazuri si mai bine de 20 de recidive, mult sub media pe tara. Din fericire a scazut si numarul de imbolnaviri la copii. Daca in 2015 in judetul nostru au fost inregistrate 10 cazuri, in 2016 au fost doar 3. La nivel mondial erau peste 10 milioane de bolnavi de tuberculoza. Un milion dintre ei au pierdut lupta cu viata. In fiecare an la data de 24 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Editia din acest an se desfasoara sub sloganul “Invingeti tuberculoza acum si pentru totdeauna”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum ne afecteaza si in cat timp se obisnuieste organismul dupa noul fus orar

Romania trece duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora la 03:00, care va deveni 04:00. 26 martie va fi cea mai scurta zi din an. Ora de vara tine din 26 martie pana in noaptea de 28 spre 29 octombrie, cand se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro