Sibiu: mai putin de 40 de doze de vaccin ROR in stoc si peste 200 de suspiciuni de rujeola

Hila Ovidiu

Rujeola continua sa faca victime in tara noastra. O fetita de doar 3 luni  a murit in Timis. La Sibiu nu s-au inregistrat inca decese insa stocul de imunizant este pe terminate. La nivel national numarul vietilor secerate de aceasta boala aparent banala a ajuns la 22.

In secolul vitezei inca se mai moare din banala…rujeola. Si asta pentru ca, desi nu sunt suficient informati, o gramada de parinti refuza sa isi vaccineze odraslele. Ultima victima a bolii a fost o fetita de doar 3 luni din Timis. Pana acum in tara noastra 22 de copii au pierdut lupta cu aceasta boala. Nici cei din Ministerul Sanatatii nu pot fi absolviti de vina. Sunt judete in care stocul de vaccin ROR este zero de luni bune, asa ca si daca parintii ar vrea sa isi imunizeze micutii nu ar avea cum sa o faca. La Sibiu nu au fost inca inregistrate cazuri de deces insa stocul de vaccin este aproape terminat. Culmea este ca in ciuda numarului mare de suspiciuni nu a mai venit nicio confirmare din partea laboratorului care se ocupa de confirmarea cazurilor. De vina pentru rezultatele absente pare sa fie si de aceasta lipsa de personal. Pana la momentul de fata numarul persoanelor diagnosticate cu rujeola este de aproape 5 mii de cazuri. Se banuieste insa ca suspiciunile sunt de cel putin doua ori mai multe.

Cele mai puternice focare de rujeola au fost raportate in Arad, Caras-Severin si Timis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Izvorul Tamaduirii

In fiecare an, in prima zi de vineri de dupa Paste, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Sibienii au mers vineri la biserica pentru a lua apa sfintita. Despre aceasta apa se spune ca are puterea de a vindeca pana si cele mai crunte boli acolo unde exista credinta in Dumnezeu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro