SIBIU – Jandarmii sibieni vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

stiri redactie

În perioada 19 – 21 iunie a.c., pentru siguranța cetățenilor, Jandarmeria Sibiu va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice.

În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pe raza județului atât independent cât și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse în contextul epidemiologic actual.
Jandarmii vor asigura măsurile specifice la concursul Criteriul Primăverii, Cupa „Șura Mare” la automobilism, Maratonul Movilele Blăjelului 2021, Cursa Sponsorilor 2021, Campionatul Național pentru copii la Karate – Mediaș.

Le recomandăm tuturor participanților la evenimente să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Jandarmii montani sunt prezenți în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice și în zonele de agrement, pregătiţi să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, jandarmii montani desfășoară permenent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic,
starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani vă recomandă:

-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

-să vă echipați corespunzător zonei montane;

-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;

-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor;

-să nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;

-protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie sanitară.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Opt automarfare cu deșeuri oprite sa intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro