SIBIU – Încă un pas pentru Mocănița

stiri redactie

Pentru prima oară după 20 de ani, Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului i se deschide drumul și în direcția Cornățel – Cașolț.

Acest lucru a fost posibil datorită Consiliului Județean Sibiu prin societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, care a venit în sprijinul Asociației Prietenii Mocăniței prin efectuarea lucrărilor de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe DJ 106 – intersecție DJ 104G Cornățel în vederea racordării acesteia la drumul județean.

Redeschiderea acestei treceri la nivel reprezintă îndepărtarea primului obstacol din calea reparației liniei Mocăniței către Sibiu, deschizându-ne calea pentru trenurile de lucru necesare lucrărilor la linie pe sectorul Cornățel-Cașolț, pentru prima dată după închiderea liniei de către CFR, în anul 2001. Dacă restul provocărilor până la Cașolț le putem rezolva cu forțe proprii, această trecere la nivel ne-ar fi fost imposibil să o restaurăm, motiv pentru care suntem recunoscători Consiliului Județean Sibiu și societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru promptitudine.”, a declarat Mihai Blotor, președintele asociației Prietenii Mocăniței.

Noul tronson va fi inaugurat de Asociația Prietenii Mocăniței sâmbătă, 17 aprilie, în prezența președintei Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean. “Mocănița este unul dintre elementele de patrimoniu cultural ale Județului Sibiu pentru salvarea căruia mobilizarea a fost un exercițiu exemplar de reziliență, de-a lungul multor ani. Fiecare pas contează. Ne bucurăm că am putut contribui la deschiderea unui nou traseu. Pentru turismul județului Sibiu înseamnă un potențialnou de dezvoltare și știm cu toții că avem mare nevoie de asta”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Poliţiştii au intervenit la o înmormântare în Laloşu

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești și Secției 10 de Poliție Rurală Măciuca au fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Laloșu are loc o înmormântare și ar participa 70-80 de persoane care nu respectă măsurile sanitare de protecție.La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro