Sibiu – I.T.M. Sibiu continuă efectuarea controalelor de verificare a respectării măsurilor de combatere a infectării cu SARS-COV-2

stiri redactie

În perioada 29.08-04.09.2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au efectuat un număr de 44 controale în care s-a urmărit modul de respectare a cerințelor legale referitoare la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă, la securitatea și sănătatea în muncă și la aplicarea măsurilor de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2.

Principalele neconformități constatate se referă la: neluarea măsurilor de prevenire a surpării terenului la săpături, neutilizarea echipamentului individual de protecție, lucru cu schele necorespunzătoare, lipsa marcării căilor de acces, neacordarea repausului săptămânal, neinițierea negocierilor colective, nerealizarea măsurilor dispuse. Aceste deficiențe au fost sancționate cu 33 de avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 5.000 lei, fiind dispuse un număr de 42 de măsuri de remediere.

Deficiențele constatate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 au fost sancționate cu 8 avertismente și 1 amendă în valoare de 1.000 lei și se referă la: lipsa triajului epidemiologic, evaluare de riscuri necorespunzătoare, instrucțiuni proprii incomplete, etc.

Din totalul controalelor 6 au fost efectuate sâmbăta și duminica iar 6 pe timp de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - Acţiuni ale IJP

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro