SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26499de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore0de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21423de persoane, iar1062persoane au decedat (0în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 13 persoane, dintre care pe ATI 2adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 295 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de103persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de9persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 21de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de36de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de101solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 83 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 684 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 53 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 150 de mijloace de transport, din care 28 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

La data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din județul Sibiu au acționat cu precădere pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În urma acțiunii, au fost constatate 4 infracțiuni de conducere sub influența […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro