SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26122de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore28de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 20681de persoane, iar999persoane au decedat (2în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 194de persoane, dintre care pe ATI 24adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 515de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de893persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de346persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 39de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de34de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de116solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 104 polițiști.

Astfel, au fost verificate 689 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 218 de mijloace de transport, din care 9 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.750 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani, din Copșa Mică, revenită din străinătate, depistată a doua oară încălcând această măsură.

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care s-au impus restricții / interdicții;

–                           49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           8 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 11 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 11 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate abateri la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Se închide traficul pe un tronson al Căii Dumbrăvii pentru lucrări de modernizare

De sâmbătă, 15 mai și până la începutul lunii iulie, un tronson al Căii Dumbrăvii se închide pentru execuția lucrărilor de modernizare: porțiunea dintre str. Bahluiului și str. Argeșului. Comisia de Circulație a avizat în ședința de miercuri, 12 mai aceste restricții în trafic, cu următoarele rute ocolitoare: Pentru deplasarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro