SIBIU – Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25715de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore21de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 20138de persoane, iar976 persoane au decedat (5în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 212de persoane, dintre care pe ATI 32adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 233de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1241persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de545persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 48de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de46de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de116solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 126 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 816 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 158 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 252 de mijloace de transport, din care 28 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei, dintre care:

–                           o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării;

–                           50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și 

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 30 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 2 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea / libera circulație.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 2 persoane și 3 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - DACĂ AȚI VAZUT-O, ANUNȚAȚI URGENT POLIȚIA!

Poliţiştii sibieni caută o minoră  în vârstă de 13 ani, care a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea minorei sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro