Sibiu – Controale efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu în domeniul legalității muncii și al reducerii riscului de contaminare cu SARS-COV-2

stiri redactie

În perioada 15-21.08.2020 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au efectuat 61 de controale în domeniile de activitate: prelucrarea lemnului, cariere de piatră, transport, construcții metalice, comerț, asistență socială, învățământ preșcolar, etc.

Abaterile de la prevederile legale referitoare la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă, precum și la securitatea și sănătatea în muncă, au fost sancționate cu 91 de avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 32.500 lei, fiind dispuse un număr de 119 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Cele 50 de controale în care s-a verificat modul de aplicare a măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2, au evidențiat 18 deficiențe (lipsa triajului epidemiologic, a evaluării riscurilor și a instruirii) ce au fost sancționate cu tot atâtea avertismente.

Controalele efectuate la sfârșitul săptămânii, în zilele de sâmbătă și duminică precum și cele în timpul nopții s-au desfășurat în comun cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Astăzi, 24 august, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 188 candidați, iar 58 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura corporală de peste 37.3 ̊C, nici care să susțină examenul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro