SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Promisiuni deșarte, dosar penal pentru înșelăciune

În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 35 de ani.

Bărbatul este bănuit că, în cursul lunii ianuarie 2018, ar fi indus în eroare o sibiancă, sub pretextul că, în numele femeii, va cumpăra criptomonede Etherum pe care le va investi în diverse proiecte, profitul astfel obținut urmând a fi împărțit între cei doi. Femeia i-a virat sibianului suma de 20.000 de lei, bani pe care acesta i-ar fi folosit în interes personal.

Astfel, în urma administrării probatoriului în cauză, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză  24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Foarte tineri, prea neliniștiți

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 00,15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 1, în localitatea Apoldu de Sus, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus dinspre județul Alba.

Persoana aflată la volan nu a oprit și urmărit de polițiști, și-a continuat  deplasarea pe DN 1 până în municipiul Sibiu, pe strada Zaharia Boiu, unde mai multe echipaje de polițiști au reușit blocarea autoturismului.

Imediat după ce autoturismul a fost oprit, din acesta au coborât și au fugit mai mulți tineri, în zonă fiind prinși și identificați ulterior cinci minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, toți domiciliați în județul Timiș.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul în cauză fusese reclamat ca sustras din municipiul Timișoara, jud. Timiș, în cursul zilei de 19 octombrie.

La nivelul I.P.J. Sibiu se fac cercetări pentru stabilirea identității persoanei care a condus autoturismul în vederea continuării cercetărilor penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Cei cinci minori urmează a fi predați polițiștilor din cadrul I.P.J. Timiș pentru

continuarea investigațiilor privind sustragerea autoturismului în cauză.

Ilegal în trafic

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 23,30, pe raza localității Arpașu de Jos, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 37 de ani.

Cu această ocazie s-a constatat că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, autoturismul la volanul căruia se afla nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe mașină este unul fals.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și cu număr fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Gabriel Tischer renunță la mandatul de la Aeroport

Gabriel Tischer renunță la mandatul de președinte al Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în urma dobândirii calității de consilier județean. Cele două funcții fiind incompatibile, reglementările legale îl obligă ca în termen de 15 zile de la depunerea jurământului să renunțe la mandatul de la aeroport. „Mulțumesc […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro