SIBIU – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Arestați preventiv și cercetați penal pentru tâlhărie și complicitate la tâlhărie

La data de 4 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut doi sibieni, o femeie și un bărbat,  ambii în vârstă de 20 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la infracțiunea de tâlhărie.

În fapt, femeia este bănuită că, în seara zilei de 30 iunie, în timp ce se afla pe strada Henri Coandă, din municipiul Sibiu, i-ar fi sustras unei sibience telefonul mobil, folosind acte de violență și amenințare, sub pretextul că victima ar fi avut o datorie financiară neonorată față de presupusa agresoare. Telefonul mobil i-ar fi fost predat apoi sibianului, care ar fi asistat la întreaga scenă.

La data de 4 iulie a.c., față de cei doi s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 5 iulie a.c., instanța a dispus arestarea preventivă a persoanelor în cauză pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Siguranța traficului rutier

În perioada 3 – 5 iulie, polițiștii sibieni au constatat 26 de infracțiuni la regimul rutier, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare și au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale în valoare de 161.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 17,00, pe raza comunei Brădeni, sat Retiș, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea un moped fără a deține acest drept.

În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 36 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că dreptul de a conduce al sibianului este anulat.

Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul condus este radiat din circulație din cursul anului 2019.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În momentul opririi, șoferul era însoțit de către proprietarul mașinii, un sibian în vârstă de 47 de ani, pe numele căruia polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 10,00, în localitatea Dobârca, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au depistat un localnic în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 18,30, pe DN 7, în zona localității Lazaret, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un conducător auto în timp ce efectua manevra neregulamentară de depășire, încălcând marcajul longitudinal continuuu care separă sensurile de deplasare.

După oprirea autoturismului și efectuarea verificărilor specifice, polițiștii au constatat că la volan se află un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul București, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice al bărbatului fiind suspendat.

În consecință, pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 20,00, pe DJ 106B, polițiștii sibieni au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus între localitățile Hașag și Loamneș.

Testarea bărbatului, în vârstă de 42 de ani, din Cisnădie, a rezultat într-o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului fiind deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 00,30, în orașul Tălmaciu, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Unirii de către un localnic în vârstă de 50 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 19,00, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe strada Principală din localitatea Dârlos de către un localnic în vârstă de 40 de ani.

Rezultatul afișat de aparatul etilotest a fost de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele conducătorului auto fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 20,30, pe DN 14, în localitatea Axente Sever, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.

În plus, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În prezent, cel aflat la volan este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 21,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în localitatea Slimnic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dealului deși dreptul său de a conduce este suspendat.

De asemenea, polițiștii au constatat că autoturismul la volanul căruia se afla tânărul în cauză este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat este unul fals.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autoivehicul având număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 02,00, pe strada Brateiului din municipiul Mediaș, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, depistat la volan cu o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și pe numele acestui conducător auto s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Situaţia Covid 19, la nivelul SCJU

In data de 06.07.2020, situatia pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea ramane neschimbata fata de 05.07.2020 si se prezinta in felul urmator: La sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea se afla internati opt pacienti confirmati Covid19:  cinci au forme usoare ale infectiei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro