Sezatoare la Astra

Hila Ovidiu

Traditii vechi de sute de ani sunt acum readuse la lumina la Biblioteca Astra. Saptamana aceasta doamne de toate varstele s-au intalnit in cadrul unei sezatori. Femeile au cantat, au povestit si au tors lana sau canepa.

Actiunea de reinviere a traditiilor este parte a programului Biblionet lansat de catre Biblioteca Judeteana Astra in urma cu mai multi ani. femeile se intalnesc aproape saptamanal pentru sezatori.

La sezatori vin doamne de toate varstele. Cele mai in varsta le invata pe cele tinere mestesuguri sau retete de bucate de mult uitate. Una dintre doamne de exemplu ne-a povestit ca acum incearca sa isi invete fetele din familie sa toarca un caier de canepa. Tineretul de azi insa…nu pare interesat de continuarea traditiilor romanesti.

De la sezatorile sibiencelor nu poate lipsi buna dispozitie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Munca in strainatate, la o aplicare distanta

Romanii care vor sa munceasca in strainatate au la dispozitie mai bine de o mie de posturi vacante. Cele mai multe sunt oferite de angajatorii spanioli pentru munca in agricultura. Important este faptul ca acest angajatori accepta acum si cupluri nu doar femei. In Marea Britanie de exemplu sunt oferite […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro