Se pot depune dosarele pentru „Prima chirie”

Hila Ovidiu

Daca nu va incadrati la “Prima casa” incercati programul…”Prima chirie”. Acesta a fost lansat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in cursul acestei saptamani. Prioritate la acest program au somerii si cei care se muta in alt oras pentru a putea munci.

Prima chirie este practic o prima de relocare  care se acorda persoanelor care nu au detinut un loc de munca iar pentru a se putea integra in campul muncii au avut nevoie de mutarea in alt oras. Programul a fost lansat saptamana aceasta asa ca se pot depune cererile. De beneficiile acestui nou program lansat de ANOFM se pot folosi si cei care s-au incadrat in munca incepand cu data de 25 ianuarie. Cu totii au la dispozitie 60 de zile pentru a depune actele necesare. De acest program beneficiaza in primul rand somerii inscrisi in evidentele AJOFM-urilor care isi gasesc de lucru in alta localitate decat cea in care domiciliaza, la o distanta mai mare de 50 de kilometri. Prima de relocare se acorda daca veniturile persoanei sau familiei nu depasesc 5 mii de lei si este in valoare de 75 la suta din cuantumul chiriei si utilitatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hoti de biciclete prinsi de politistii sibieni

Hotii care au furat bicicletele din apropierea internatelor studentesti au fost prinsi. Este vorba despre 2 sibieni cu varste de 15 si 21 de ani. Cel din urma a ajuns in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva. Cei doi hoti cu varste de 15 si 21 de ani au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro