Se anunta o vara „fierbinte”

Hila Ovidiu

Ne asteapta cel putin 2 luni cu vreme torida si precipitatii in cantitati scazute. Sau cel putin asa spun cei de la Centru European pentru Progrnoze pe Medie Durata din Reading, Anglia. Vara va continua chiar si in septembrie insa dupa a doua jumatate a acestei luni vor aparea si precipitatiile.

indexMeteorologii spun ca in luna viitoare temperaturile medii lunare vor fi peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarile noastre. cel mai cald va fi in zonele sud-estice, sudice si vestice. Temperatura medie va fi de aproximativ 21 de grade iar precipitatiile ar trebui sa se situeze undeva intre 60 si 100 de litri pe metrul patrat. In luna august temperaturile vor fi in medie de 20 de grade iar precipitatiile vor fi intre 50 si 90 de litri pe metrul patrat. Cele mai mari abateri termice posibile vor fi in zonele sud estice si cele vestice. In regiunile nordice si centrale mediile multianuale vor avea limite apropiate de cele normale.Luna septembrie va fi si ea una calduroasa, mai ales in sudul si estul Romaniei. In zona centrala acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. Tot din luna septembrie apar si ploile. Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centru European pentru Prognoze pe Medie Durata din Anglia si au un grad de realizare de 60 la suta. Calculele se fac pe baza distributiei temperaturilor medii lunare precum si pe baza distributiei cantitatii lunare de precipitatii. Cu aceste calcule nu pot fi preconizate insa fenomenele extreme de scurta durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Minim 2 accidente zilnic

6 accidente rutiere s-au produs in weekend in Sibiu. 7 persoane au fost ranite in urma acestor evenimente rutiere. 4 dintre ele au necesitat internare in spital. Si tot in municipiul Sibiu un taximetrist nu a respectat culorile semaforului in zona strazii Malului, a trecut podul si la intersectia cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro