Sarbatori cu zapada?!

Hila Ovidiu

Veste buna pentru iubitorii de sporturi de iarna! Meteorologii spun ca urmatoarele 3 luni sunt incarcate de precipitatii iar zapada ar putea face parte din meniul de sarbatori.

Conform estimarilor realizate de catre Centrul European pentru progrnoze pe medie durata din Anglia urmatoarele 3 luni calendaristice vin cu vreme normala pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi insa peste normele multianuale in majoritatea regiunilor. Daca ne ajuta si temperaturile este foarte posibil sa ne bucuram in acest an de zapada din belsug in perioada Craciunului si a Anului Nou. In noiembrie temperaturile medii vor avea valori apropiate de cele specifice ultimilor 50 de ani si se vor situa undeva in jurul a 3,8 grade celsius. Precipitatiile vor fi insa excedentare. Exceptie vor face sud-estul si sudul tarii, in decembrie temperaturile se vor situa intre 0 si 5 grade iar cantitatile medii de precipitatii vor fi de 44,8 litri pe metrul patrat. Cele mai multe precipitatii se vor inregistra in Maramures, Transilvania, Banat, Oltenia si Crisana. Prima luna din 2017 vine cu temperaturi normale pentru data din calendar. Media valorilor se situeaza cel putin in zona Transilvaniei intre -7 si -1 grade. Si in aceasta luna cantitatile de precipitatii pot fi excedentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul International Clara Haskil incepe sambata

Sambata incepe Festivalul International Clara Haskil. Editia din acest an se anunta a fi una plina de surprize. In premiera va fi montata o instalatie care va prezenta viata pianistei de origine romana. Sibienii vor putea viziona si un documentar dedicat unui mare dirijor roman. Chiar in prima zi a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro