S-a reluat „Miercurea alarmelor”

Hila Ovidiu

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a reluat si in acest an programul de alarmare publica “Miercurea alarmelor”. Sirenele au sunat la mijlocul saptamanii si la Sibiu.

Sirenele au inceput sa sune incepand cu ora 10.00. In cursul acestei zile semnalul emis a fost de alarma aeriana. Ulterior sirenele au sunat incetarea alarmei.

Actiunile de acest tip au loc in scopul de a obisnui populatia cu semnalele acustice si cu insemnatatea acestora. Campania de alarmare a populatiei a inceput in luna august a anului 2017.

In mod normal in caz de alarma aeriana populatia trebuie sa isi pastreze calmul si sa se pregateasca pentru evacuare sau adapostire. Pe langa canalele clasice de transmitere a mesajelor cum ar fi radioul sau televiziunea pentru informare se poate folsi si aplicatia DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu te poti numi licean daca n-ai trecut pe la LicArt!

Ai auzit? Între 7 ianuarie și 17 martie  se desfășoară ediția a 18-a a celui mai mare concurs de arte – LicArt, coordonat de omul de cultură și jurnalistul Radu Herjeu. Asta inseamna ca, daca esti licean, iti place sa faci fotografii sau scrii poezii, locul tau e la Festivalul National de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro