Refugiul Caltun va fi „pazit” cu camere de supraveghere

Hila Ovidiu

Dupa ce a fost vandalizat, refugiul Caltun va fi dotat cu un sistem de supraveghere video. Decizia vine dupa ce podeaua refugiului a fost ciuruit de catre turistii care au ajuns acolo insa au uitat sa se descalte de coltari. Podeaua a fost distrusa la nici un an de cand refugiul a fost dat in folosinta. Salvamontistii sibieni vor sa monteze in vara sisteme de supraveghere in Refugiul Caltun. Decizia a fost luata dupa ce in cursul acestei ierni mai multi alpinisti s-au adapostit in refugiu insa nu si-au dat jos coltarii si au gaurit podeaua.

Refugiul a fost dat in folosinta in urma cu nici un an. realiazarea acestuia a costat 150 de mii de lei si a presupus interventia cu elicoptere pentru transportul materialelor si munca titanica din partea echipei care s-a ocupat de proiectare si constructie. Salvamontistii spera ca prin amplasarea de camere de luat vederi sa limiteze distrugerea refugiului. Ba mai mult, din vara va fi in permanenta o echipa de salvamontisti in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Palatul Copiilor are nevoie de sediu nou

Palatul Copiilor are nevoie urgenta de un sediu nou. Chiria pe care Inspectoratul Scolar o plateste pentru acest spatiu este exorbitanta. O posibila solutie ar fi o cladire din zona Casei Corpului Didactic. In Palatul Copiilor isi desfasoara activitatea aproximativ 2 mii de copii. Cei aproximativ 2 mii de copii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro