RECORD DE INTEPATURI DE CAPUSE IN 2018

Hila Ovidiu

Capusele au facut ravagii in vara acestui an la Sibiu. Din aprilie si pana la inceputul acestei luni au fost raportate catre DSP un numar de peste aproape 2100 de cazuri. specialistii spun ca insectele s-au inmultit foarte mult din cauza vremii extrem de calde din ultimele luni.

Capusele au facut in acest sezon peste 2 mii de victime, aproape dublu fata de ultimii 2 ani. Statisticile Directiei de Sanatate Publica arata faptul ca cele mai multe cazuri au fost inregistrate in luna mai a acestui an.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica Sibiu spun ca pentru numarul mare de cazuri este de vina vremea. A fost cald si seceta in lunile mai si iunie iar asta a dus la inmultirea necontrolata a insectelor. Parte din vina o poarta si sibienii pentru ca, desi se cunosc metodele de protectie impotriva capuselor, acestea nu sunt respectate.

In cazul intepaturii de capusa oamenii sunt sfatuiti sa se adreseze medicului de familie iar daca nu reusesc sa scoata insecta din piele sa mearga la urgente. In unele cazuri bacteriile care ajung in organism prin intepatura de capusa pot duce la aparitia bolii Lyme. Pentru a preveni imbolnavire se urmeaza un tratament cu antibiotice specifice imediat dupa ce s-a produs intepatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

APROAPE 6,8 MILIOANE PENTRU DOTARI LA PEDIATRIE

Se fac investitii la Spitalul de Pediatrie. Municipalitatea a depus si primit aprobare pentru un proiect de dotare a Urgentelor pediatrice in valoare de aproape 6,8 milioane de lei. Banii vor fi folositi pentru achizitia de aparatura moderna si extinderi ale sectiei acolo unde exista aceasta posibilitate. Investitia va fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro