Reabilitarea neurologică, dezbătută la Sibiu de zeci de specialişti

Hila Ovidiu

Zeci de medici primari, specialişti, medici de familie, rezidenţi, studenţi şi asistenţi medicali din Sibiu, Alba, Iaşi, Cluj şi Oradea se reunesc la Sibiu, 26-27 noiembrie, în cadrul celei de-a două ediţii a simpozionului „Reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neurochirurgicală”.  

Reuniunea este prezidată de Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, profesor de neurochirurgie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, alături de neurochirurgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi medici în specialitatea Reabilitare Medicală şi specialitatea Neurologie.

Simpozionul este organizat de Aria Clinic, sub patronajul ULBS Sibiu şi în colaborare cu SCJU Sibiu, prin intermediul Dr. Vicenţiu Săceleanu, medic primar neurochirurg, doctor în ştiinţe medicale, cadru asociat al ULBS şi medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, în calitate de Preşedinte al Comitetului de Organizare.

„După experienţa pozitivă şi deosebit de utilă pe care am acumulat-o la ediţia din anul 2014, dorim să susţinem în continuare educaţia ştiinţifică prin organizarea acestui simpozion în care aducem în discuţie, prin prezentarea unor lucrări de specialitate, importanţa reabilitării medicale în patologia neurologică şi neurochirurgicală. Promovăm astfel o serie de metode terapeutice actuale, moderne şi eficiente, privind reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neurochirurgicală, expresie a unei colaborări multidisciplinare în beneficiul direct al pacienţilor”, a declarat Dr. Vicenţiu Săceleanu, medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu.

Lucrările vor fi împărţite pe două secţiuni – neurologie/neurochirurgie respectiv reabilitare şi reprezintă o oportunitate pentru medicii specialişti şi rezidenţi din cadrul specialităţilor participante precum şi pentru kinetoterapeuţi de a selecta elemente aplicabile în activitatea lor curentă.

Evenimentul se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A, ceremonia de deschidere urmând să aibă loc joi 26 noiembrie, la ora 9.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Daniel Maricuţa, lăsat în arest la domiciliu de Tribunalul Alba

Tribunalul Alba a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a lui Daniel Maricuța, primarul comunei Șelimbăr urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu. Maricuţa  este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, în legătură cu retrocedări […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro