Proxeneti arestati preventiv

Hila Ovidiu

8 persoane au fost retinute intr-un dosar de proxenetism. Arestatii provin din Medias si sunt acuzati de faptul ca din 2009 si pana in prezent au obligat zeci de tinere sa se prostitueze in tari din Europa.

imageSfarsitul saptamanii a venit cu descinderi de amploare la Medias. Vizati au fost membrii unei grupari infractionale specializati pe acte de prostiutie. Au fost retinute 8 persoane cu varste cuprinse intre 28 si 46 de ani. Cei 8 au fost arestati preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Sunt acuzati ca incepand din anul 2009 membrii gruparii infractionale au racolat mai multe tinere din judetele Sibiu, Mures si Alba si le-au obligat sa se prostitueze in mai multe tari europene. Fetele proveneau din familii dezbinate, cu situatie materiala precara. Pentru a strange dovezile necesare procurorii DIICOT de la Sibiu au dispus efectuarea a 14 perchezitii domiciliare. Cele mai multe au fost in judetul Sibiu, iar restul in Mures. Gruparea infractionala destructurata era cunoscuta in comunitatea locala sub denumirea de gruparea „Velţenilor”. In unele cazuri victimelor li s-a spus ca odata ajunse in strainatate vor urma sa lucreze ca igrijitoare pentru persoane varstnice. In alte cazuri tinerelor li se spunea adevarul, cum ca urmeaza sa fie duse pentru prostitutie dar erau mintite ca jumatate din sumele castigate le vor ramane lor. Ajunse acolo tinerele erau obligate sa se prostitueze fiind supravegheate in permanenta de catre proxeneti. Fetele erau adesea batute si amenintate ca le vor taia degetele sau ca le vor mutila fata daca incearca sa contacteze pe cineva din tara sau daca incearca sa scape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce nu stiati despre...gospodaria din Colti

Campania “Ce nu stiati despre Muzeul Astra”, lansata de complexul muzeal cu acelasi nume merge mai departe cu povestea unui alt monument. Este vorba despre gospodaria de prelucrare a chihlimbarului din localitatea Colti judetul Buzau. Practic, vorbim despre o casa de mari dimensiuni, una dintre putinele construite dupa acest model […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro