Proiectie de zile mari la Astra Film Cinema

Hila Ovidiu

Astra Film Cinema pregateste publicului sibian o noua proiectie de exceptie. Este vorba despre “Dybbuk” o pelicula ce prezinta, cu cartile pe fata, ciocnirea dintre civilizatii.

Dybuk este unul dintre acele documentare care reuseste sa faca pielea de gaina chiar si celor cu maxima tarie de caracter. Spune povestea unui orasel din inima Ucrainei in care evreii si cazacii isi disputa suprematia de secole. Principalul motiv al discordiei este diferenta de nivel de trai. De-a lungul timpului evreii au fost cei care au detinut pamanturile iar bastinasii s-au razvratit adesea impotriva lor. De-a lungul rascoalelor peste 55 de mii de evrei au fost ucisi pentru ca Ucraina de azi sa fie independenta. Autorii crimelor au fost transformati in eroi nationali elogiati in cartile de istorie. Ciocnirile dintre cele doua grupari continua si astazi iar intoleranta reciproca risca sa distruga orasul. Pe de-o parte evreii se plang de faptul ca aduca bani comunitatii din Uman iar localnicii acuza autoritatile ca sunt mituite de acestia si favorizeaza comertul in defavoarea ucrainenilor. Proiectia va avea loc joi de la ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ample actiuni derulate de catre politistii rutieri

Politistii rutieri continua seria actiunilor de mare amploare din strada. Saptamana aceasta este dedicata soferilor care nu acorda prioritate la trecerile de pietoni dar si pietonilor indisciplinati. Oamenii legii promit amenzi usturatoare.   Politistii rutieri continua actiunile destinate cresterile sigurantei in trafic si prevenirii accidentelor rutiere. In cursul zilei de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro