Prioritatile Sibiului pentru urmatorii 10 ani

0
476

Ghidul de Dezvoltare al Sibiului pentru urmatorii 10 ani a fost aprobat. Acesta a fost supus consultarii publice timp de mai multe luni. Si-au spus parerea agenti economici, arhitecti, dar si oameni de rand.

imageLuni la rand Ghidul de Dezvoltare al Sibiului a fost supus dezbaterii publice. Orice sibian interesat de acest subiect si-a putut spune parerea, a putut sta de vorba cu specialistii si cu angajatii primariei. Proiectul arata ca prin obiectivele continute noul ghid continua practic proiectele demarate in urma cu 10 ani si care au fost deja realizate. Documentul se sincronizeaza si cu tendintele europene in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, economia, ocuparea populatiei, eficienta energetica, educatie, turism cultura sau sport. In acelasi ghid se arata ca mediul economic trebuie orientat in urmatorii 1- ani spre domenii cu impact direct in comunitate. Vorbim aici despre crearea de locuri de munca, implicarea societatii civile, realizarea unei oferte de servicii pentru toate categoriile de varsta, cresterea donditiilor de trai si chiar diversificarea ofertelor de petrecere a timpului liber. Sibiul se va dezvolta in urmatorii 10 ani pe patru directii. Prima dintre ele vizeaza cultura si sportul, cea de-a doua inovatia si prosperitatea, urmatoarea se refera la protectia naturii prin implementarea de proiecte ecologice, iar ultima este dedicata comunitatilor.
Noul Ghid isi propune integrarea persoanelor defavorizate si implicarea loc in viata orasului, implicarea cetatenilor in procesul decizional si o mai mare transparenta a administratiei locale, fluidizarea traficului, dezvoltarea transportului public in paralel cu promovarea utilizarii bicicletelor, colectarea selectiva a deseurilor, extinderea spatiilor verzi, extinderea orasului prin actiuni de urbanizare, sau diversificarea ofertei si a infrastructurii turistice,. La toate acestea se adauga stimularea programelor de formare profesionala continua, stimularea dezvoltarii invatamantului dual, sustinerea dezvoltarii unor platdforme educationale multisectoriale. Atentie deosebita vor primi in anii urmatori si producatorii locali. Pentru ei vor fi create retele care sa le promoveze produsele. Se mai doreste diversificarea ofertei culturale, reabilitarea patrimoniului, valorificarea peisajului natural, dezvoltarea sportului, incurajarea activitatilor culturale in cartiere, dezvoltarea aeroportului, sustinerea domeniilor economice care creeaza valoare adaugata, asigurarea infrastructurii care sa atraga noi investitori si crearea de noi locuri de munca la care sa se adauge si diversificarea ofertei de angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.