Primul ordin de plasare emis, primul animal salvat. Atenţie! Imagini cu puternic impact emoţional

stiri redactie

Polițiștii Biroului Poliția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au emis primul ordin de plasare în adăpost a unui animal abandonat. ”Prietenii Berzelor” l-au luat în ocrotire.

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 19,20, un bărbat a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că a găsit un cal abandonat, căzut pe un teren  amplasat la ieșirea din localitatea Marpod, în apropierea unui drum public.

Polițiștii din cadrul Biroului Poliția Animalelor, cu sprijinul colegilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita, au intervenit la fața locului constatând faptul că cele sesizate se confirmă.

În urma evaluării stării de sănătate a animalului, efectuată de către ofițerul specialist medic veterinar din cadrul B.P.A. Sibiu s-a stabilit că animalul prezenta mai multe răni, atât mai vechi, cât și recente, calul în vârstă de 10 ani fiind într-o stare de îngrijire mediocră.

Având în vedere că animalul se afla într-o stare de pericol iminent, nesupravegheat, supus riscurilor generate de temperaturile scăzute, polițiștii din cadrul Biroului Poliția Animalelor au emis ordin de plasarea a animalului  într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Ordinul a fost pus în aplicare de ONG ”Prietenii Berzelor”.

Polițiștii continuă activitățile specifice în vederea identificării proprietarului animalului și aplicării măsurilor legale în consecință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri suspendate în judeţul Sibiu

Marți, 23.03.2021, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a cazurilor de cadre didactice aflate în contact direct cu persoane depistate pozitiv la îmbolnăvirea cu acest virus, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 147 elevi din județul Sibiu vor învăța în sistem online.             […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro