Primul deces de gripa la Sibiu

Hila Ovidiu

Gripa a facut prima victima la Sibiu. Este vorba despre o femeie in varsta de 50 de ani care a decedat in ultima zi a lunii februarie. Necropsia a confirmat faptul ca a fost vorba despre virus gripal de tip B. Victima nu fusese vaccinata antigripal.

O femeie in varsta de 50 de ani si-a pierdut viata in spitalul din Sibiu din cauza complicatiilor cauzate de gripa. Bolnava s-a stins din viata in data de 28 februarie insa numai la momentul de fata au venit rezultatele necropsiei. Analizele realizate dupa deces au scos la iveala faptul ca femeia contactase un virus gripal de tip B. Victima nu era vaccinata antigripal desi era trecuta in randul bolnavilor cronici. Femeia suferea de afectiuni cronice cardiace, renale si pulmonare. Decesul s-a produs in urma unei complicatii cardiace. Gripa face ravagii si la nivel national. Pana la momentul de fata au fost confirmate peste 70 de cazuri de deces din cauza gripei. Medicii spera ca valul gripal sa mai scada in intensitate odata cu sosirea primaverii. Oamenilor li se recomanda sa consume cat mai multe verdeturi, fructe si legume crude, sa ia suplimente care ajuta imunitatea acolo unde este cazul, sa evite zonele aglomerate si sa se prezinte la medicul de familie inca de la primele simptome de boala mai ales in cazul in care stiu ca sufera de afectiuni cronice sau imunodeficitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simulare inceputa prost...

Simularile pentru Evaluarea Nationala au inceputul cu stangul la Sibiu. Pe de-o parte dascalii care sunt membri in Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant au boicotat examenul iar Inspectoratul Scolar a trebuit sa ia masuri pentru a asigura asistenta examenului iar pe de alta parte un elev a fost dat afara […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro