Prima saptamana fara suspiciuni de gripa

Hila Ovidiu

E oficial! Sezonul de gripa poate fi considerat incheiat! E prima saptamana de la iceputul anului cand nu au fost raportate cazuri de imbolnavire. Si numarul de viroze sau pneumonii a scazut constant in ultimele saptamani.

In ultima saptaman de supraveghere de rutina numarul de infectii respiratorii a scazut pana la 700 de casuri iar cel al afectiunilor pulmonare s-a oprit la putin peste 220. Nici urma de suspiciuni de gripa. Cei mai multi sibieni diagnosticati cu viroze sau pneumonii au avut varste cuprins intre 15 si 49 de ani. Acolo unde a fost vorba de diagnostic de pneumonie si de copii cu varste sub un an pacientilor li s-a recomandat internarea pentru evitarea complicatiilor. De la inceputul anului si pana in prezent la nivelul judetului nostru au fost confirmate cu laboratorul doar 5 cazuri de gripa. Victimele au fsot din Sibiu, Mihaileni, Seica Mare si Ravasel si au avut varste cuprinse intre 4 si 44 de ani. Anul acesta in judet nu a fost inregistrat niciun deces din cauza gripei. La nivel national numarul de decese din cauza gripei au sub 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protest spontan la Finante

Dupa cei de la Garda de Mediu si alti angajati prind curaj si isi cer drepturile. La nivel de tara, luni a avut loc un protest spontan al angajatilor de la Finante. Oamenii cer salarii mai mari. Angajatii de la ANAF au protestat luni in intreaga tara. Protestul spontan a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro