„Prima masina” in dezbatere publica

Hila Ovidiu

Dupa „prima casa” se lanseaza programul „prima masina”. Programul guvernamental are ca scop stimularea cumpararii de autoturisme noi. Plafonul propus pentru acest an este de 50 de milioane de lei. Proiectul este in dezbatere publica.

programul-prima-masina-Primii beneficiari ai acestui program vor fi doritorii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care vor beneficia de creditare care va acoperi pana la 95 la suta din pretul de achizite. Din finantarea acordata 50 la suta este garantia statului. Cei care au depasit varsta de 36 de ani, pot beneficia de finantare insa contractul de credit va acoperi maximul 90 la suta din pretul de achizitie. Finantarea garantata de stat este de 40 de procente. Pentru a beneficia de garantia acordata de stat doritorii trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspunere si sa aduca o copie a facturii proforme emise de vanzator care sa ateste ca autoturismul cumparat este nou, este cel putin Euro 5 iar valoarea lui nu depaseste 50 de mii de lei. Pentru a beneficia de program tinerii de pana la 35 de ani trebuie sa aiba un avans de minim 5 la suta din suma totala. Cei cu varste de peste 36 de ani trebuie sa achite 10 la suta din pretul de achizitie. Autoturismul nu poate fi vandut pe toata perioada de valabilitate a garantiei. Dupa ce si-au cumparat masina, beneficiarii proiectului au obligatia de a-si face asigurare full casco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inspectori antifrauda judecati pentru luare de mita

Inspectori de la Directia Generala Antifrauda Fiscala-Regionala Sibiu acuzati de luare de mita. Cei 2 incriminati au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA dupa ce au primit ca mita suma de o mie de lei pentru a scapa de sanctiuni un om de afaceri din Harghita. Dosarul se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro