Pretul imobiliarelor ramane ridicat la Sibiu

Hila Ovidiu

Sibiul este printre orasele cu cele mai scumpe locuinte. Aici preturile la vanzarea imobilelor nu s-au depreciat prea mult nici macar in perioada crizei. Cele mai ieftine imobile in Sibiu se vand cu putin peste 20 de mii de euro, echivalentul unui apartament in Capitala.

blocinconstructieSibiul este unul dintre marile orase ale tarii in care pretul locuintelor a ramas ridicat chiar si pe timp de criza. In ultimii 6 ani pretul imobiliarelor a scazut cu doar 16 procente comparativ cu scaderile de aproximativ 50 la suta inregistrate in Capitala. Conform studiului realizat de catre un portal imobiliar orasul nostru este cel care a reusit cea mai mica rata de depreciere a locuintelor in anii de criza. La finele anului 2014 un apartament se vindea cu un pret de pornire de 724 de euro pe metrul patrat. Si asta in conditiile in care in Timisoara spre exemplu preturile au scazut din 2008 pana in 2014 cu peste 25 de procente. Cea mai mare scadere a pretului locuintelor s-a inregistrat la Ramnicu Valcea. Acolo apartamentele au pierdut jumatate de pretul de dinainte de criza. Astfel, daca pentru un metru patrat util se platea 1200 de euro inainte de 2008 in 2014 s-a platit doar putin peste 500 de euro. Preturile locuintelor au scazut si la Constanta. Un alt mare oras cu rata mare de depreciere a imobilelor a fost Bucurestiul. Aici de la 1899 de euro pe metrul patrat s-a ajuns la o mie de euro pe metrul patrat. Si mai rau au stat cei care au avut de vandut vile in zona Bucurestiului. Aici preturile au scazut cu peste 30 de procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestati preventiv

3 aradeni au fost arestati preventiv la Sibiu dupa ce au talharit un batran. Au sustras din casa batranului suma de 5 mii de lei. politistii i-au prins pe cei 3 dupa ce acestia au fost implicati intr-un scandal. Cei 3 suspecti venisera in Sibiu pentru a-si sustine chipurile echipa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro