Pregatiri pentru Summitul de la anul

Hila Ovidiu

Summitul UE de la anul pune pe jar municipalitatea sibiana. Primaria va face mai multe reparatii in zona centrala. Pana acum au fost contractate interventiile pentru zidurile de pe Centumvirilor si Manejului.

Reprezentantii municipalitatii spun ca zona istorica a orasului nu a mai beneficiat de un proces de reabilitare de 10-11 ani si ca acum i-a venit randul mai ales ca in 2019 Sibiul va gazdui Summit-ul UE.

Pana la acest moment au fost contractate lucrarile de reparatii la zidurile de pe Manejului si Centumvirilor. Valoarea primului contract este de 466 de mii de lei iar a celui de-al doilea de 448 de mii de lei. Reparatiile presupun refacerea zidurilor dar si a rostuirii zidariei pentru rezistenta. In faza de proiectare sunt lucrarile pentru Zidul cetatii de pe Coposu si turnurile Olarilor, Dulgherilor si Aechebuzierilor. Lucrarile propriu zise vor fi insa contractate numai dupa ce se vor obtine avizele din partea Directiei de Cultura. Interventiile vor viza inlocuirea zidariei degradate, refacerea coronamentelor elementelor de fortificatie din caramida, refacerea fatadelor turnurilor si a invelitorilor din olane. Tot in perioada urmatoare sunt prevazute lucrari pentru scarile de pe strada Turnului dar si interventii de reparatie a pavajului din Piata Mare si Piata Mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vizite restrictionate in spitalele sibieni. Cele mai drastice masuri luate la Infectioase

Numarul mare de imbolnaviri aduce restrictii in spitale. Apartinatorii nu vor mai avea voie sa viziteze pacientii internati decat o singura ora pe zi si numai cu respectarea conditiilor de ifiena specifice unitatilor medicale. Reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu au decis sa se conformeze recomandarilor trimise de catre Centrul National de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro