Poliţiştii bucureşteni au descins, marţi dimineaţă, la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda “Accidentul”. La acţiune participă peste 500 de poliţişti!!!

Hila Ovidiu

Poliţiştii bucureşteni au descins, marţi dimineaţă, la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda “Accidentul”. La acţiune participă peste 500 de poliţişti. Prejudiciul în acest caz se ridică la circa 100.000 de euro.

Peste 500 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pun în aplicare, marţi dimineaţă, trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi una în incinta unui penitenciar situat pe raza judeţului Giurgiu şi pun în executare 58 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin „metoda accidentul”.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2014 – 2015, au comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, aceştia asumându-şi în mod nejustificat calitatea de fiu sau avocat al fiului persoanelor vătămate, care ar fi fost implicat într-un accident rutier cu victime, pretinzându-le acestora diferite sume de bani.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 100.000 de euro.Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Secţiilor 25 şi 22.”Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române precum şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oraşul Agnita decuplat de la reţeaua de gaz

Toţi locuitorii oraşului Agnita vor fi decuplaţi miercuri, 28 octombrie, de la reţeaua de gaze naturale, anunţă E.ON Distribuţie România. Măsura este luată pentru efectuarea unor lucrări  de către Transgaz S.A. la sistemul de transport al gazelor naturale. “E.ON Distribuţie România este nevoită să sisteze în integralitate alimentarea cu gaze […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro